Jeffrey Herlings mist GP van Tsjechië door sleutelbeenbreuk

21 juli 2016 om 13:06
nl
Jeffrey Herlings ontbreekt zondag bij de Grote Prijs van Tsjechië. De 21-jarige motorcrosser uit Elsendorp moet de dertiende wedstrijd uit het WK overslaan als gevolg van de sleutelbeenbreuk die hij bijna twee weken geleden opliep tijdens de Dutch Masters in Halle.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Herlings werd een dag na die crash geopereerd en de wedstrijd op het circuit van Loket komt te vroeg voor hem.
'Belangrijk om mijn sleutelbeen goed te laten genezen'"Het is altijd moeilijk om een wedstrijd te moeten missen. Maar op dit moment is het belangrijker om mijn sleutelbeen goed te laten genezen, zodat het sterk genoeg is om binnenkort alle klappen van het crossen weer op te kunnen vangen", zei Herlings. "We hebben vorig jaar kunnen zien waartoe het leidde om te snel weer op de motor te stappen. Dat wil ik dit jaar voorkomen."
ZIE OOK: Jeffrey Herlings succesvol geopereerd aan sleutelbeen: ‘Alles is weer gemaakt’
De tweevoudig wereldkampioen in de MX2 heeft in het WK een royale voorsprong van liefst 169 punten op zijn eerste belager, Jeremy Seewer uit Zwitserland. De afgelopen twee jaar liep Herlings de titel steeds mis door zware blessures. Afgelopen seizoen klom hij na een gebroken sleutelbeen al snel weer op zijn motor, maar vervolgens brak hij zijn heup en was het seizoen voorbij.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.