Singer-songwriter Jeroen Kant richt zich ook op Brabant

21 juli 2016 om 18:51
nl
Het gaat goed met de Brabantse singer-songwriter Jeroen Kant, onder andere bekend van 'De beste singer-songwriter van Nederland'. In Vlaanderen vooral. Sinds hij daar vorig jaar de Nekka-prijs voor het Nederlandstalige lied won, is heel Vlaanderen in de ban van zijn dromerige luisterliedjes.
Profielfoto van heesterbeek wim
Geschreven door
heesterbeek wim

Gerard van MaasakkersDonderdagavond staan Jeroen en zijn muzikanten in de Spiegeltent op de Gentse Feesten. Samen met een andere Brabantse grootheid, die al een tijdje in Gent woont. "Gerard van Maasakkers speelt daar een liedje mee. En wij gaan ‘As ge ooit’ van hem doen. We kennen elkaar al jaren en hebben wederzijds waardering voor elkaars liedjes.”
Waarom alleen Vlaanderen?De single ‘Engelengeduld’ is opgenomen voor de Vlaamse radio, aan Nederland werd eigenlijk niet gedacht. “Maar toen dacht ik: waarom dit eigenlijk alleen voor Vlaanderen houden?” Een terechte gedachte vinden wij bij Omroep Brabant. Want waarom zouden wij niet mogen meegenieten van dit prachtige nummer uit nota bene onze eigen provincie? Helemaal nieuw is het nummer overigens niet. De eerste opname stamt uit 2011. “Dat was nogal krakkemikkig opgenomen, maar deze is wel geschikt voor de radio.”
En zo is dat! En daarom is het nummer veel te horen bij Omroep Brabant. En als je er nu van wilt genieten, dit is de clip:[youtube:body:https://www.youtube.com/watch?v=Nxz0DcIjeAo]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!