In hoofd geschoten Mandy (28) snapt niets van schietpartij: ‘Dit past niet in ons leven’

22 juli 2016 om 19:00
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/2 Neergeschoten Mandy van der Sluys uit Oss snapt niets van schietpartij: ‘Dit past niet in ons leven’
Van dichtbij in je hoofd geschoten worden en er waarschijnlijk niets aan over houden. De 28-jarige Mandy van der Sluys uit Oss realiseert zich maar al te goed dat ze heel veel geluk heeft gehad. Alles kan ze zich nog herinneren: van het gezellige feest in Berghem tot het moment dat een onbekende man op de parkeerplaats een pistool op haar richtte. “Ik dacht toen maar aan één ding: dit is niet mijn tijd, ik moet nog voor mijn kindjes zorgen.”
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Nog geen twee weken na de schietpartij in Berghem is Mandy alweer thuis. Gezond en wel. Ze maakt het goed – ook mentaal - en houdt als door een wonder geen blijvende schade over aan de kogel die haar hoofd raakte. “Ik werd wakker in het ziekenhuis en het voelde alsof ik hard was gevallen. Een sneetje zit er, meer niet”, vertelt de Osse nuchter.
'Het licht ging uit'Op de bewuste avond was Mandy met haar echtgenoot Jordy op een feestje in zalencentrum De Merx. Ze kan zich nog alles herinneren. “Ik liep samen met mijn man naar buiten en trok het portier open. Ik ging zitten aan de bestuurderskant, maar stapte toen weer uit om ballonnen uit de achterbak te halen. Ik liep terug, ging weer zitten, wilde de sleutels in het slot stoppen en zag toen een onbekende man op een meter afstand staan. Hij richtte zijn wapen en schoot.”
De kogel raakte Mandy vlak boven haar oog. “Toen ging bij mij het licht uit. Ik was nog bij bewustzijn, maar kon niets meer zien. Jordy dacht eerst aan vuurwerk, maar toen zag hij iemand wegrennen. Hij ging hem achterna, maar kwam vrij snel weer terug om voor mij te zorgen. Wie hij achterna zat, weten we niet. We zijn een gelukkig gezin en maken met niemand ruzie. Iedereen vraagt zich af hoe dit toch heeft kunnen gebeuren.”
ZIE OOK: 'Binnen was het gewoon gezellig', zaaleigenaar tast nog in het duister over schietpartij Berghem
'We hebben nooit problemen'Over een mogelijke persoonsverwisseling laat Mandy zich niet uit. “Dat is werk voor de politie. Ik kan alleen zeggen dat dit niet in ons leven past. Jordy en ik werken allebei hard en verdienen eerlijk onze centen. We staan altijd voor anderen klaar en hebben nooit problemen met anderen. Dat kan iedereen in Oss en omgeving bevestigen. Bovendien: als deze man ons echt dood wil hebben, dan was het hem allang gelukt.”
Met een team van 25 rechercheurs probeert de politie de schutter te vinden. Voor Mandy hoeft hij niet eens zozeer gestraft te worden. “Ik wil alleen weten: waarom heeft hij dit gedaan? Hij was niet uit op onze spullen. Heeft helemaal niets meegenomen, dus waarom doet hij zoiets? Dat zou ik graag aan hem willen vragen.”
ZIE OOK: ‘Vrouw loopt gevaar als geruchten over persoonsverwisseling bij schietpartij Berghem kloppen’
'Ik ben niet bang'Intussen is Mandy alweer een paar dagen thuis en begint ze haar leven weer op te pakken. “We hebben ontzettend veel steun gekregen van vrienden en familie. Dat doet ons heel goed. Ik ben niet bang, depressief of getraumatiseerd, maar gewoon blij dat ik er nog ben. Dit alles voelt voor mij als een eng verhaal dat niet voor mij geschreven was, maar het is nu eenmaal gebeurd. Nu wordt het tijd om er weer te zijn voor Jordy en mijn kinderen.”[YouTube:body:https://youtu.be/tH2ht1r2jxA]

Wachten op privacy instellingen...