Veertiende plaats voor Stef Clement in tijdrit Tour de France: 'Dit is een mooi spelletje'

21 juli 2016 om 19:40
nl
Stef Clement reed donderdag een goede tijdrit in de Tour de France. Hij werd veertiende. De wielrenner uit Made had voor de 17 kilometer lange etappe maar 1 minuut en 22 seconde meer nodig dan dagwinnaar Chris Froome . "Mijn benen waren nog in orde. Het is een mooi spelletje, ik ben een liefhebber van tijdrijden."
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

De Tour verloopt voor Clement, die in de top twintig van het klassement staat, beter dan vorige edities. "Ik koers nu met mijn hart, niet met mijn verstand. Het kan zijn dat ik zondag een stuk lager sta in het klassement dan nu. Maar dan nog kijk ik terug met een goed gevoel. Op de dagen dat ik het kon, heb ik alles gegeven."
Froome verstevigt leidingChris Froome heeft zijn toch al ruime voorsprong in het algemeen klassement in de Tour de France donderdag verder uitgebreid. De Britse wielrenner was in de 17 kilometer lange tijdrit de snelste van allemaal. Froome noteerde een tijd van 30 minuten en 43 seconden.
De Nederlander Tom Dumoulin eindigde als tweede in 31.04. Bauke Mollema klokte 32.08 en behield de tweede plaats in het algemeen klassement.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.