Zwemster Wendy van der Zanden stopt als topsportster

21 juli 2016 om 21:36
nl
Zwemster Wendy van der Zanden houdt haar loopbaan als topsportster voor gezien. "Mijn missie is niet gelukt, ik heb de Olympische Spelen van Rio niet gehaald. Nu is het tijd om te gaan werken, gelukkig heb ik mijn diploma fysiotherapie op zak, dus kan ik meteen aan de slag'', liet de 28-jarige uit Moergestel donderdag weten op haar persoonlijke website.
Profielfoto van de Vries Jan
Geschreven door
de Vries Jan

Van der Zanden was in Eindhoven het trainingsmaatje van onder anderen olympisch kampioene Ranomi Kromowidjojo. Ze trachtte vorig jaar met een overstap naar de Belgische selectie haar olympische droom alsnog waar te maken. Van der Zanden richtte zich daarbij vooral op de wisselslagnummers, die voor de KNZB geen hoge prioriteit meer hebben.
Belgische vluchtrouteDe Belgische 'vluchtroute' leverde Van der Zanden, die in de herfst van 2015 nog een zware enkelblessure opliep, geen olympisch ticket op. "Maar spijt heb ik niet. Mijn stap naar Antwerpen was de beste stap die ik heb kunnen maken in mijn zwemcarrière. Het is mooi geweest. Ik ben trots op de Nederlandse records die ik heb gezwommen, vooral op de 400 meter wisselslag. Die tijd staat nog steeds."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.