Logeerbeer Roos na 500 logeerpartijtjes met pensioen, samen met juf Gerdy

22 juli 2016 om 13:15 • Aangepast 21 november 2020 om 08:46
nl
Het is eindelijk ook in onze provincie zomervakantie. Voor juf Gerdy Bousché van nutsbasisschool Burgst in Breda is het een heel speciale vakantie, want zij gaat met pensioen. Klassenbeer Roos keert na de zomer ook niet meer terug. Roos was 18 jaar de klassenbeer en mocht ieder weekend bij een ander kindje logeren.
Profielfoto van Aanen Floyd
Geschreven door
Aanen Floyd

"Een speciale dag", zegt juf Gerdy. "Ik wil best doorwerken, maar ik ben 65 en ja dan is het tijd voor een jongere generatie."
[tweet:body:https://twitter.com/FaanenFM/status/756375546033045504]
Klassenbeer RoosBeer Roos is geboren in 1998 en sindsdien 500 keer uit logeren geweest bij kleuters. Van elke logeerpartij is een verslag gemaakt in een dagboek. Inmiddels zijn er veertien dagboeken volgeschreven die met elkaar een prachtig tijdsbeeld geven van het leven in de Haagse Beemden in deze periode.
Medewerkers van het Nederlands Dagboekarchief hebben een aantal dagboeken gelezen en zijn enthousiast over de kwaliteit van inhoud en uitvoering. Er is met zorg en humor door honderden ouders en kleuters aan gewerkt. Daarom wil het Nederlands Dagboekarchief de dagboeken een plaats geven in hun collectie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.