Philips Lighting in Eindhoven ziet winst en omzet dalen

22 juli 2016 om 12:14
nl
Philips Lighting in Eindhoven heeft vorig kwartaal een lagere winst en omzet gehaald dan een jaar eerder. Het onlangs van Philips afgesplitste verlichtingsbedrijf ziet in de cijfers een duidelijke omslag naar led-verlichting. De krimp is volledig toe te schrijven aan de traditionele lampendivisie, waar de opbrengsten met een vijfde afnamen.
Profielfoto van Cartens Raoul
Geschreven door
Cartens Raoul

De divisie die led-verlichting maakt, boekte een plus van 10 procent. De levering van straat- en stadionverlichting, ook op basis van led, leverde een stabiele omzet op.
Omzet en winst omlaagPhilips Lighting meldde over de afgelopen drie maanden een omzet van 1,7 miljard euro. Dat was ruim 6 procent minder dan een jaar eerder. De nettowinst ging met 40 procent omlaag, naar 57 miljoen euro.    
De resultaten van Lighting werden afgelopen kwartaal gedrukt door de kosten van de afsplitsing van moederbedrijf Philips. Het bedrijf verwacht dit kwartaal 60 miljoen euro aan reorganisatiekosten te boeken, terwijl de afsplitsing van Philips nog eens circa 20 miljoen euro kost.
RougeotPhilips Lighting maakte ook bekend dat Stéphane Rougeot op 1 september aantreedt als financieel directeur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.