Video

Nieuw op de Tilburgse kermis: het rondje kermis

22 juli 2016 om 15:52
nl
Na drie dagen van opbouwen, onder verzengende tropische temperaturen, is de Tilburgse kermis klaar voor de start. De gemeente Tilburg verwacht opnieuw meer dan één miljoen bezoekers op de tien dagen durende kermis.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

Of de gemeente extra beveiligingsmaatregelen heeft genomen wil ze niet zeggen. "Daar doen we geen mededelingen over." Extra veiligheidsmaatregelen is overigens een onderwerp dat kijkers naar het opbouwen en kermisexploitanten wel bezighoudt.
"Ik denk dat ze achter de schermen wel maatregelen hebben genomen", zegt kermisfotograaf Jeroen. "Je kunt het terrein wel beveiligen met betonnen obstakels, maar als ze willen is er altijd wel ergens een gaatje te vinden." De kermisexploitant van de Kamelenrace wil zich vooral focussen op het leuke van de kermis. "Als je daarover na gaat denken dan hoef je niet meer buiten te komen. Ik denk niet dat we stil moeten blijven staan wat er zou kunnen gebeuren."
ZIE OOK: Opbouw Tilburgse Kermis begonnen: 'Ik kijk er graag naar, vakwerk!'
BloedheetDe hitte zorgde bij de opbouw voor 'afwijkende' tafrelen bij onder meer de negentig meter hoge Tower. Het staal was door de warmte dusdanig uitgezet, dat het eerst met koud water gekoeld moest worden om de boel een beetje soepel in elkaar te kunnen zetten.
Het rondjeVoordat de kermis überhaupt al draait is iedereen op voorhand al te spreken over 'het rondje kermis'. Voor het eerst staan op een deel van de Burgemeester Brokxlaan en de Spoorzone ook kermisattracties. De bezoekers kunnen zo een rondje maken via het NS-plein, Besterdring- en plein en weer terug via de Burgemeester Brokxlaan, onder de nieuwe Willem II passage naar de Spoorlaan. Dus: draaien maar...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.