Video

De grootste mosselpan ter wereld staat in Breda

22 juli 2016 om 16:15 • Aangepast 21 november 2020 om 08:45
nl
Bij groothandel Sligro in Breda is vrijdagmiddag het mosselseizoen geopend met de grootste mosselpan ter wereld. Klanten van Sligro en andere belangstellenden konden niet alleen het reuzegevaarte bewonderen op de parkeerplaats van de groothandel, maar ook van de vers aangevoerde Zeeuwse mosselen smullen. Bereid door een heuse kok op culinaire wijze. Compleet met de juiste kruiden, mosselgroenten en natuurlijk, een flinke scheut witte wijn.
Profielfoto van Birgit Verhoeven /Peter Juda
Geschreven door
Birgit Verhoeven /Peter Juda

En dat allemaal in de grootste mosselpan ter wereld. Officieel erkend door het Guinness Book of World Records. Met een diameter van 2.08 meter, een hoogte van 1.86 meter, een buikomvang van 7 meter en een leeggewicht van 1.100 kilo. Een record dat Sligro overigens al enkele jaren geleden vestigde.

Wachten op privacy instellingen...

De aanwezige gasten lieten zich de mosselen goed smaken. Ondanks alarmerende berichten over een mosselbacterie. Of beter gezegd een bacterie in de Zeeuwse wateren, waarvan je ziek zou kunnen worden. Ronald van der Vlist van de Sligro vindt die publiciteit erg jammer. ‘Het betreft een minimale besmetting. Je zou 1.200 kilo mosselen in één keer moeten eten om er ziek van te kunnen worden. En dat lukt geen mens.” Zelfs niet uit de grootste mosselpal ter wereld!

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.