Video

Doortocht Vierdaagsewandelaars door Mill een daverend succes: dat smaakt naar meer

22 juli 2016 om 17:50 • Aangepast 21 november 2020 om 08:45
nl
Na het daverende succes van vrijdag, waarbij de wandelaars van de Vierdaagse voor het eerst sinds vijftig jaar weer door Mill kwamen, hoopt het college van de gemeente Mill en Sint Hubert op een jaarlijks vervolg. In een brief heeft zij de organisatie van het evenement gevraagd de 55 kilometer route te behouden, zodat Mill ook bij toekomstige edities op de kaart blijft.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

De brief 'In 2017 weer door Mill' is ondertekend door onder anderen burgemeester Antoine Walraven. De route van 55 kilometer was speciaal voor de 100e editie van de Vierdaagse opgenomen in het programma. Tot 1966 maakte deze route door Mill en Sint Hubert deel uit van de wandelmarsen.
ZIE OOK: LIVE: Brabantse Dag in Vierdaagse, buien deren lopers niet

De extra lus van vijf kilometer liep via Grave, Escharen, Rotscheweg/Bordscheweg, Meisevoort, Tongelaar, Vaardijk/Molendijk, Karstraat, Beerseweg, Millseweg en Beers. Een deel van de route liep door de Raamvallei en over landgoed Tongelaar.
"Deze Vierdaagse zorgde voor veel enthousiasme, gezamenlijke activiteiten en vooral voor veel plezier en levendigheid in Mill. Vandaar dat de gemeente Mill en Sint Hubert samen met alle betrokken partijen, buurtschappen en ondernemers graag de Vierdaagse ook in de toekomst wil blijven begroeten", aldus de gemeente.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.