Video

Burgemeester Arnhem verbiedt oefenduel PSV, omdat fans wilden knokken

22 juli 2016 om 20:14
nl
De wedstrijd tussen PSV en West Bromwich Albion gaat zaterdagavond niet door. De politie in Arnhem heeft informatie ontvangen dat tientallen PSV-fans, waaronder leden van de harde kern, van plan zijn om in de binnenstad van de Gelderse stad op de vuist te gaan met supporters van Vitesse.
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

De burgemeester van Arnhem heeft daarom besloten om het oefenduel, dat in Gelredome zou worden gespeeld, te schrappen. Nu de wedstrijd is afgelast, verwacht de gemeente zaterdag geen PSV-fans in Arnhem. Deze worden sowieso uit het centrum van de Gelderse stad geweerd.
'Grens is bereikt'"De grens is bereikt", zegt algemeen directeur Toon Gerbrands op de website van PSV. "Dit wangedrag heeft nu dus direct invloed op de manier waarop wij ons kunnen voorbereiden."
Hij vervolgt: "We hebben een wedstrijd tegen QPR achter gesloten deuren moeten spelen. We hebben een trainingskamp naar Zwitserland moeten verplaatsen omdat we niet welkom waren in Duitsland. En nu dit. We gaan er alles aan doen om te achterhalen wie hier achter zit, want we tolereren dit niet langer."
PSV-West Bromwich Albion zou zaterdagavond worden gespeeld als oefenduel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.