Georginio Wijnaldum tekent bij Liverpool, PSV profiteert mee

22 juli 2016 om 22:22 • Aangepast 21 november 2020 om 08:44
nl
Georginio Wijnaldum heeft zijn droomtransfer te pakken. De 25-jarige Rotterdammer zette vrijdag zijn handtekening onder een langjarig contract bij Liverpool, dat naar verluidt zo'n 30 miljoen euro aan Newcastle United heeft betaald om hem over te nemen. PSV, zijn voormalige werkgever, lijkt mee te profiteren.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

Vorig seizoen stapte Wijnaldum over van PSV naar Newcastle United. PSV heeft bij de transfer een doorverkooppercentage bedongen. "Wij kunnen bevestigen dat er sprake is van een doorverkooppercentage", liet een woordvoerder van PSV eerder weten aan De Telegraaf. "Maar over verdere details doen wij geen mededelingen."

Wachten op privacy instellingen...

PSV deelt mee in meerwaardePSV ontving 20 miljoen euro van Newcastle voor Wijnaldum. Met de overstap voor 30 miljoen euro deelt PSV mee in de meerwaarde van 10 miljoen.
Wijnaldum degradeerde afgelopen seizoen met Newcastle United uit de Engelse topcompetitie. Ondanks het dramatische jaar maakte de middenvelder zelf wel de nodige indruk tijdens zijn debuut in de Premier League. De dertigvoudig international van Oranje werd topscorer van zijn club met elf doelpunten.

Wachten op privacy instellingen...

Wijnaldum vliegt zo snel mogelijk naar de Verenigde Staten, waar zijn nieuwe ploeggenoten op trainingskamp zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.