Video

Ria (96) schiet al tachtig jaar in de schiettent op de kermis

22 juli 2016 om 23:36
nl
Ria van Dijk brengt al sinds haar zestiende elk jaar een bezoekje aan de Tilburgse kermis, om precies te zijn aan de schiettent. Van alle keren dat ze met het geweer in haar handen een schot loste zijn foto's gemaakt, en die worden dit jaar geëxposeerd in filmhuis Cinecitta.
Profielfoto van heesterbeek wim
Geschreven door
heesterbeek wim

Schieten is haar lust en haar leven. Als kind oefende Ria al op de luchtbuks van haar vader, om vervolgens tijdens de Tilburgse kermis haar kunsten te vertonen. En dat bleef ze doen, van 1936 tot vandaag, elk jaar weer.
'Ze kan heel goed schieten'"Dat vind ik nou leuk. Andere mensen willen seks, ik niet" spreekt Ria nadat ze ook dit jaar weer met succes het geweer ter hand heeft genomen. De exploitant van de schiettent is onder de indruk: "Ze kan heel goed schieten! Ze heeft vier foto's geschoten, dat is niet normaal".
ExpositieDe tachtig foto's die in al die jaren gemaakt zijn, van Ria van Dijk als jong meisje tot de 96-jarige vrouw die ze nu is, worden gedurende de Tilburgse kermis geëxposeerd in filmhuis Cinecitta.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.