Meesteroplichter Ruben C. niet twee, maar één jaar de cel in

22 juli 2016 om 23:19
nl
De 24-jarige Ruben C. uit Helmond is vrijdagmiddag veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar. De helft van die straf is voorwaardelijk. Dat meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws. Justitie eiste twee weken geleden nog een celstraf van twee jaar tegen de notoire bedrieger.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De zelfverklaarde vastgoedmagnaat lichtte maandenlang diverse verhuurbedrijven en discotheken op. Tientallen, mogelijk honderden mensen trapten in zijn leugens.
GeraffineerdRuben C. ging zéér geraffineerd te werk. Zo belde hij in april nog Peter van Eyndhoven, eigenaar van de Vlaamse luxelimoservice Party Ride. Tegen Van Eyndhoven stelde C. zich voor als een ervaren redacteur van zakenglossy Quote. Hij wilde een limousine huren omdat hij een artikel wilde schrijven over het uitgaansleven in Gent.
Er werden ook versnaperingen en dure dranken besteld. In totaal kostte dat Van Eyndhoven tweeduizend euro. C. betaalde er geen cent van. In Gent dineerde hij voor 1500 euro in een driesterrenrestaurant, huurde hij dure pakken, gaf hij honderden euro’s uit in een café en logeerde hij in een luxe hotel. Wederom zonder te betalen.
ZIE OOK: Van 'baas' naar bajesklant: beruchte oplichter Ruben C. uit Helmond ontmaskerd na vele slachtoffers
LeugensDie tactiek gebruikte C. regelmatig. Allemaal leugens, bleek later. De screenshots waren allemaal nep; de bedragen werden nooit overgemaakt.
Het luxe bedriegersleven kwam na een aantal maanden definitief ten einde. In een hotel in België werd de Helmonder opgepakt. C. blijft volhouden dat hij onschuldig is en dat hij de bedragen uit eigen zak alsnog gaat terugbetalen.
Of dat ook gaat gebeuren, is niet duidelijk. De gedupeerden in België hebben gezamenlijk aangifte gedaan tegen Ruben C.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.