'We gaan ongelofelijk vooruit', Matwé Middelkoop wint dubbelfinale tennistoernooi Kitzbühel

23 juli 2016 om 14:42 • Aangepast 21 november 2020 om 08:44
nl
Bredanaar Matwé Middelkoop heeft met Wesley Koolhof de dubbelspelfinale van het ATP-tennistoernooi in het Oostenrijkse Kitzbühel gewonnen. Het als eerste geplaatste Nederlandse duo versloeg zaterdag in een spannende finale de Oostenrijkers Dominic Thiem en Dennis Novak.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

"Het was een ongelofelijke atmosfeer", blikt Middelkoop terug. "De eerste set verloren we vrij kansloos met 2-6. De tweede set pasten we daarop onze tactiek aan. Die wonnen we met 6-3. In de daaropvolgende supertiebreak kwamen we van een 8-3 voorsprong ineens 8-9 achter - matchpoint tegen - maar toen wonnen we drie punten op rij en daarmee het toernooi. Ba-la-che-lijk, haha."

Wachten op privacy instellingen...

SofiaHet is voor Middelkoop en Koolhof hun tweede dubbeltitel op het hoogste niveau. In februari waren ze ook al de sterkste in het Bulgaarse Sofia. "Het gaat heel lekker", straalt Middelkoop. "We winnen veel en nu dus ook op het hoogste niveau. We gaan ongelofelijk vooruit. We kunnen nu dus ook jongens uit de top dertig van de wereld verslaan. En dus ook Dominic Thiem, de nummer negen van de wereld."

Wachten op privacy instellingen...

Middelkoop en Koolhof bereikten de eindstrijd na een zege op de Amerikaan James Cerretani en zijn Oostenrijkse partner Philipp Oswald in de halve finale: 6-3, 6-7 (6) en 10-3

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!