'Touretappe door Brabant mag best wat kosten', vindt CDA

23 juli 2016 om 13:53
nl
Het CDA wil dat de provincie gaat lobbyen om een Touretappe naar Brabant te halen. Aanleiding voor de wens van het CDA is het feit dat Limburg heel actief aan het lobbyen is voor de Tour van volgend jaar. Die start 1 juli in het Duitse Düsseldorf. De routes na Düsseldorf zijn nog niet volledig ingevuld.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

"Düsseldorf ligt dicht bij Limburg én Brabant, dus hebben wij dit college de vraag gesteld om met Limburg stevig te lobbyen voor een Touretappe", vertelt Statenlid Stijn Steenbakkers. "Een etappe door Brabant, of een etappe met de start of finish hier."
Toegevoegde waardeEen voorkeur voor een locatie heeft Steenbakkers niet. "Wat mij betreft wordt het een route waar zoveel mogelijk Brabanders van kunnen genieten."
Tegenover het halen van de Tour de France naar Brabant zal wel een fors bedrag moeten staan. Maar dat is het volgens Steenbakkers wel waard.
"Wij vinden als CDA sport ontzettend belangrijk. Niet alleen omdat het goed is voor de gezondheid, ook omdat het mensen in de samenleving bindt. Dit brengt mensen met allerlei achtergronden bij elkaar. Dat is fantastisch en het geld waard. We geven geld uit aan heel veel dingen die heel ver van burgers af staan. Dit is iets waarmee je de toegevoegde waarde van de provincie kan laten zien."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.