Video

Pianisten doen auditie voor een rol openingshow station Breda

23 juli 2016 om 20:37
nl
Wie wel eens met de trein reist, kent 'm wel: de piano in de stationshal. En iedereen die wil, mag erop spelen. Bij de officiele opening van de nieuwe stationshal in Breda, mag de piano ook niet ontbreken. Dertig pianisten deden zaterdag auditie voor een rol in die openingshow. Maar slechts tien van hen krijgen een rol.
Profielfoto van Bergen Manon van
Geschreven door
Bergen Manon van

De soepele vingers van de twaalfjarige Stan Veldhuis uit Breda vliegen over de pianotoetsen heen. Hij speelt een vrolijk up-tempo nummer. Drie minuten lang, helemaal uit zijn hoofd. "Het ging wel goed", zegt hij tevreden na zijn auditie. De jury is lovend. Maar Stan laat ze wel nog even fijntjes weten: "Die piano is wel vals hoor."
Jongste en oudste deelnemerMilou Brenner uit Breda is met haar tien jaar de jongste deelnemer. Samen met haar ouders wacht ze op haar beurt. "Ik vind het wel spannend. Maar ik heb wel goed geoefend". Haar auditie gaat niet helemaal feilloos maar ze krijgt na aflloop alle complimenten van de jury. Ze vinden Milou een groot talent.
Reinier Vaneker is de oudste deelnemer. Hij heeft dit jaar een sabbatical opgenomen van zijn werk. "Op mijn 57e wil ik nu proberen om met muziek mijn horizon te verbreden." Hij heeft voor de auditie een tango voorbereid. "Een stuk van Isaac Albéniz. Ik houd van dansen dus dit is leuk om te spelen."
Hoog niveauLidwien Hupkens organiseerde de auditie en zij is blij met de opkomst en met het niveau van de deelnemers. "Ik zag de jury al vertwijfeld kijken. Ze krijgen hier een zware dobber aan want ze zijn allemaal goed!". Er staat volgens Hupkens ook best wat op het spel voor de pianisten: "Het wordt écht een grote show. Met een koor en een orkest. Het wordt een feestje."
Na een zenuwslopende middag kregen tien pianisten goed nieuws. Onder hen ook Stan en Reinier. Op 8 september spelen zij een rol in de openingshow van de nieuwe stationhal in Breda.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.