Tom Dumoulin niet van start in Boxmeer vanwege polsbreuk

23 juli 2016 om 22:31
nl
Tom Dumoulin heeft zijn deelname aan het criterium van Boxmeer moeten afzeggen. De wielrenner heeft te veel last van zijn polsbreuk die hij vrijdag in de Alpen opliep.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Tien van de vijftien Nederlandse renners die aan de Tour van dit jaar begonnen, staan maandag in Boxmeer aan de start. Naast de toppers Wout Poels (Sky), Bauke Mollema (Trek) en de verrassend sterke Stef Clement uit Made (IAM Cycling) zijn dat Nederlands kampioen Dylan Groenewegen, Bert-Jan Lindeman, Goirlenaar Timo Roosen (alle drie Lotto-Jumbo), Laurens ten Dam, Roy Curvers, Ramon Sinkeldam en Albert Timmer (alle vier Giant-Alpecin).
Ook Tjallingii en Lars BoomMaarten Tjallingii (Lotto-Jumbo), die in mei in Arnhem de bergtrui van de Giro d’Italia veroverde, begint in Boxmeer aan zijn afscheidstournee als profwielrenner. Ook de nodige profs die dit jaar geen Tour reden maar zich wel internationaal in de kijker reden, hebben hun deelname aan Daags na de Tour toegezegd zoals de Astana-rijders Lars Boom en Lieuwe Westra. Westra won in het voorjaar de driedaagse van de Panne in België en werd vijftiende in Parijs-Nice.
Van Roompot Oranje peloton komt Pieter Weening naar Boxmeer. De ervaren Fries won dit jaar de Ronde van Noorwegen en een etappe in de Ronde van Zwitserland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.