Titelverdediger Michael van Gerwen naar finale World Matchplay Darts

23 juli 2016 om 23:14 • Aangepast 21 november 2020 om 08:43
nl
Darter Michael van Gerwen heeft zich zaterdagavond in het Engelse Blackpool geplaatst voor de finale van het World Matchplay Darts. De nummer één van de wereld versloeg de Engelsman Adrian Lewis met 17-9.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Voor het derde jaar op rij bereikte Van Gerwen de finale van het World Matchplay. De darter uit Gemonde stuit in de eindstrijd op Phil Taylor. De Engelse recordkampioen versloeg wereldkampioen Gary Anderson uit Schotland in de andere halve finale met 17-8.

Wachten op privacy instellingen...

Zondagavond finaleDe 27-jarige 'Mighty Mike' schreef het World Matchplay in Blackpool vorig jaar voor het eerst op zijn naam, door James Wade in de finale te verslaan. Taylor won het toernooi daarvoor zeven jaar op rij. In de finale van 2014 boekte 'The Power' tegen Van Gerwen in totaal zijn vijftiende eindzege op het World Matchplay, waar de winnaar wordt beloond met 100.000 pond (120.000 euro).
Zondag staan de twee topdarters weer tegenover elkaar in Blackpool. Taylor gaat dan voor nummer zestien, Van Gerwen hoopt zijn titel te prolongeren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.