Video

RKC Waalwijk en FC Den Bosch beloven beterschap voor het komende seizoen

24 juli 2016 om 00:35
nl
Het was de afsluiting van de open dag van RKC Waalwijk, maar de derby tegen FC Den Bosch was vooral een bij vlagen snoeiharde oefenwedstrijd. Alsof beide clubs wilden tonen dat het afgelopen seizoen een vergissing was en dat er vanaf nu voor elk punt gestreden wordt. RKC won uiteindelijk door een laat doelpunt van Pieter Langedijk.
Profielfoto van Paul Post
Geschreven door
Paul Post

Na afloop was het harde spel nog wel even gespreksonderwerp bij beide trainers, die (bijna traditioneel) niet erg te spreken waren over de scheidsrechter. Dat zowel RKC als FC Den Bosch de wedstrijd met elf man beëindigden was een klein wonder.
ZIE OOK: NAC windt wedstrijd op open dag, gelijkspel Willem II en Jong PSV verslaat beloften Leeds United
Maar er werd na afloop vooral vooruit gekeken. Naar het nieuwe seizoen, waarin beide ploegen het beter willen dan het afgelopen jaar. En dat moet niet moeilijk worden, want FC Den Bosch eindigde zeventiende en RKC Waalwijk achttiende. Beneden de stand en waardigheid van de clubs, vinden ze eensgezind in Den Bosch én Waalwijk.
Leuker voetbal en de wil om te winnenDe doelstelling van FC Den Bosch is volgens trainer Wiljan Vloet primair om weer leuker te gaan voetballen en dan zijn betere prestaties als vanzelf te verwachten.
"Het is schandalig op welke plek wij zijn geëindigd en dat gaat dit seizoen écht beter. Laten we nou eerst maar weer eens het publiek laten genieten en als onze selectie helemaal compleet is kan ik uitspreken voor welke plek we gaan", aldus de trainer van FC Den Bosch.
LinkerrijtjeCollega Peter van den Berg van RKC Waalwijk heeft al duidelijker voor ogen waar hij met zijn ploeg naartoe wil. "We hebben een meer ervaren en stabielere selectie en met Johan Voskamp hebben we doelpunten ingekocht. Onze doelstelling is rond de dertien punten per periode. Dan doe je mee rondom het linkerrijtje en dat is waar ik het dit jaar voor doe."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.