Michael van Gerwen kleineert Phil Taylor in finale World Matchplay: 'Ik was de baas!'

24 juli 2016 om 23:38 • Aangepast 21 november 2020 om 08:43
nl
Darter Michael van Gerwen heeft zondagavond in het Engelse Blackpool de finale van het World Matchplay gewonnen. De nummer één van de wereld versloeg Engelsman Phil Taylor met 18-10. 'Ik heb gedomineerd en was de baas!'
Profielfoto van Jesse van KalmthoutProfielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door
Jesse van Kalmthout & Bert van Doorn

Voor het derde jaar op rij stond Van Gerwen in de finale van het World Matchplay. Toen het 5-4 was pakte Van Gerwen zes legs op rij. Vanaf dat moment kwam de darter uit Gemonde niet meer in gevaar tegen de 55-jarige Taylor.

Gedomineerd"Ik voel me geweldig! Ik begon matig, maar Phil gaf me een kans en daarna kwam ik niet meer in de problemen", zei Van Gerwen na afloop. "Ik domineerde het toernooi én de finale. Tegen Phil moet je altijd iets extra's brengen en dat is precies wat ik deed. Ik was de baas."
Taylor, die zich gedurende de partij een paar keer kinderachtig gedroeg, was na afloop vol lof over zijn Brabantse tegenstander."Ik had 'het' niet vanavond", aldus Taylor. "Ik ben teleurgesteld in mezelf en voor de fans. Hij vermoordde me. Michael speelde heel agressief en zet je onder druk. We moeten allemaal leren om hém onder druk te zetten. Momenteel kan niemand tegen hem op. Dit was een oefensessie voor hem."
Weer winstDe 27-jarige 'Mighty Mike' schreef het World Matchplay in Blackpool vorig jaar voor het eerst op zijn naam, door James Wade in de finale te verslaan. Taylor won het toernooi daarvoor zeven jaar op rij.
In de finale van 2014 boekte 'The Power' tegen Van Gerwen in totaal zijn vijftiende eindzege op het World Matchplay, waar de winnaar wordt beloond met 100.000 pond (120.000 euro).
LiveblogOmroep Brabant hield een liveblog bij van de finale. Die kan je hieronder bekijken.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.