Stef Clement blij met Tour én onzeker over zijn toekomst: 'Het kan alle kanten op' - Omroep Brabant

Stef Clement blij met Tour én onzeker over zijn toekomst: 'Het kan alle kanten op'

24 juli 2016 om 20:19
nl
Met een voldaan gevoel en een hoofd vol vraagtekens reist Stef Clement maandagochtend van Parijs naar Zevenbergschen Hoek. De coureur van de na dit seizoen verdwijnende WorldTour-formatie IAM reed zijn beste Tour de France ooit, maar heeft geen idee of hij verdergaat. 'Het kan alle kanten op.'
Profielfoto van van Kalmthout Jesse
Geschreven door
van Kalmthout Jesse

Er zijn contacten met twee ploegen op het hoogste niveau. Daarnaast bestaan er plannen bij de NOS om Clement aan te trekken als analist bij de grote wielerkoersen.
'Alle kanten op'"Het kan alle kanten op. Ik ken het beroep van wielrenner, weet welke offers dat vraagt. De koers duiden op televisie is erg leuk werk. Alleen is me net zomin bekend wat de bedoeling is van de omroep, of ik er ook de kost mee kan verdienen. Kortom, ik weet echt niet wat de toekomst zal brengen'', zei de nummer 18 van het algemeen klassement zondag, voor aanvang van de laatste etappe van Chantilly naar de Franse hoofdstad.
"Nu is alles mooi, groots en gaaf, want dit is de Tour. Maar hoe sta ik er dadelijk in, wanneer ik aan het vertrek ben van de Tour de Fjords in Noorwegen, waar het acht graden is, de hele dag regen naar beneden komt en we in een klein busje ons moeten omkleden? Het is niet slim om in de euforie van dit moment een overhaaste beslissing te nemen. Het verhaal van deze Ronde van Frankrijk is natuurlijk niet het verhaal van het hele jaar. Straks zie ik mijn vrouw weer en de komende week zullen we er eens goed over praten."
TevredenClement keek tevreden terug op de Tour. "Na het uitvallen van onze kopman Mathias Frank kon ik voor mezelf koersen. Dat gold voor iedereen in de ploeg. Vanaf dat ogenblik sloeg de sfeer in het team compleet om: iedereen leefde weer op. Mijn ploeggenoot Jarlinson Pantano won een rit. Toen kon onze Tour uiteraard niet meer stuk."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.