Wielerprofs naar Boxmeer: 'Ik kon wel door de grond zakken toen Dumoulin zijn pols brak'

25 juli 2016 om 10:04
nl
De Nederlandse wielrenners kunnen maar weinig genieten van een vakantie deze zomer. De renners beginnen, een dag na de finish van de Tour, meteen aan de lucratieve rondjes om de kerk. De eerste stop is als vanouds in Boxmeer.
Profielfoto van Bouma Cor
Geschreven door
Bouma Cor

Maandagavond staan zo’n 35 profs aan de start in Boxmeer in Daags na de Tour. Grote afwezige is natuurlijk Tom Dumoulin. De Nederlander won twee etappes in de Tour, maar moest vrijdag opgeven met een gebroken pols.
“Ik kon vrijdag wel door de grond zakken”, vertelt organisator Pierre Hermans. “Dumoulin brak zijn pols en even had ik nog hoop dat hij er toch nog bij zou kunnen zijn, maar helaas. Hij komt niet. Dezelfde dag viel Bauke Mollema terug van een tweede naar een tiende plaats in het algemeen klassement. Verschrikkelijk, maar het ergst is het natuurlijk voor de renners zelf.”
Veel goede rennersHermans, die de organisatie van Daags na de Tour in 2013 op zich nam, toen het criterium ten onder dreigde te gaan. Volgens hem zijn er, ondanks de afwezigheid van Dumoulin, nog steeds veel goede renners. “Mollema, Lars Boom, Lieuwe Westra, Maarten Tjallingi, Dylan Groenewegen, Laurens ten Dam”, somt hij op.
Tien van de vijftien Nederlandse renners die aan de Tour van dit jaar begonnen, staan maandag in Boxmeer aan de start. De toppers zijn Wout Poels (Sky), Bauke Mollema (Trek) en de verrassend sterke Stef Clement uit Made (IAM Cycling). Ook Goirlenaar Timo Roosen is van de partij.
Sterkste manDe sterkste man van allemaal is volgens Hermans wel Wout Poels. “Ongelooflijk, wat een prestatie. Jammer dat hij al zijn krachten voor Froome moest geven.”
Daags na de Tour begint maandagmiddag al om half een met de wedstrijd voor de nieuwelingen. De hele middag wordt er gekoerst. Maandagavond om half negen gaan de profs van start.
Woensdag staan de renners aan de start van de Acht van Chaam.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.