Michael van Gerwen: ‘Taylor weet dat hij niet meer van mij kan winnen’

25 juli 2016 om 11:57 • Aangepast 21 november 2020 om 08:42
nl
Michael van Gerwen is met afstand de beste darter ter wereld. Dat liet hij zondagavond maar weer eens zien. In Blackpool schreef hij de World Matchplay, een van de belangrijkste toernooien van het jaar, op zijn naam.
Profielfoto van Bouma Cor
Geschreven door
Bouma Cor

De organisatie was vooraf nog blij met de finale tussen Taylor en Van Gerwen. “Een droomfinale”, aldus dartscommentator Arjan van der Giessen. “Een finale tussen de beste speler van de laatste jaren en de beste speler aller tijden.”

Wachten op privacy instellingen...

Maar een echte finale werd het nooit. Taylor kwam aarzelend uit de startblokken en wist vooral de dubbels niet te vinden. “Taylor voelt de druk”, zei Van Gerwen na afloop. “Hij weet dat hij niet meer van mij kan winnen.”
Spanning erafVan Gerwen liep in korte tijd uit naar 11-4 in een finale die ging tot 18 gewonnen legs. En toen was de spanning eraf. Uiteindelijk won Van Gerwen met 18-10 van de man die de Matchplay al 15 keer won en nog nooit een finale verloor.
Taylor ging zich vreemd gedragen op het podium. Hij ging het gejuich van Van Gerwen nadoen en hij zweepte het publiek tijdens de wedstrijd op met een IJslandse ‘hakka’, klappen met de handen boven het hoofd.
Onsportief“Dat was onsportief”, aldus Van der Giessen. Maar Van Gerwen had er geen last van. Die had zich voorgenomen om deze heel belangrijke prijs te pakken. Een trofee, die hij vorig jaar ook al wist te winnen. Voor de camera’s van RTL vertelde de darter uit Gemonde hoe blij hij was met deze prijs, de twee na belangrijkste na het WK en de Premier League.
Taylor was na afloop wel zo sportief om Van Gerwen alle lof toe te zwaaien. Volgens Taylor moet het niveau bij de andere darters omhoog. "Niemand kan op dit moment tippen aan Van Gerwen. Zelfs een finale als deze is voor hem een trainingspartijtje", zo zei de 16-voudig wereldkampioen tegen RTL.
Van Gerwen wint allesVan Gerwen heeft na het WK, waar hij van Raymond van Barneveld verloor, alle belangrijke toernooien gewonnen. Zo won hij de Premier League, de Masters, de UK Open, drie Euro-toernooien en nu dus de World Matchplay.
De darters hebben nu een korte vakantie, maar na de zomer staan er nog zes grote toernooien op het programma. En ook bij die toernooien is Van Gerwen de grote favoriet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.