Video

Bauke Mollema wint criterium Daags na de Tour in Boxmeer

26 juli 2016 om 00:49 • Aangepast 21 november 2020 om 08:42
nl
Bauke Mollema heeft het wielercriterium Daags na de Tour in Boxmeer gewonnen. Wout Poels werd tweede, Stef Clement eindigde op de derde plaats.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

De nummer elf van het eindklassement in de Tour klopte in de sprint zijn medevluchters Wout Poels en Stef Clement.

Wachten op privacy instellingen...

VertragingHet criterium begon wat later dan gepland, omdat Poels helemaal vanuit Londen naar Boxmeer moest komen. De Limburgse meesterknecht van Tourwinnaar Chris Froome werd eerder op de dag met zijn ploeggenoten gehuldigd op het kantoor van hoofdsponsor Sky.
Vanuit Londen vloog Poels naar Brussel, waarna hij door zijn broer met de auto naar Boxmeer werd gebracht. In het sprintje om de winst moest hij het afleggen tegen Mollema, die door een valpartij in de negentiende etappe van de Tour zijn kansen op een podiumplaats zag vervliegen.
Boxmeer stond de hele dag in het teken van het criterium. Om half een begonnen de nieuwelingen aan hun wedstrijd. Victor Broekx was de eerste winnaar van de dag, bij de nieuwelingen. Hij was de beste in een sprint van een grote groep.

Wachten op privacy instellingen...

Dumoulin grote afwezigeMaandagavond stonden ongeveer 35 profs aan de start in Boxmeer in Daags na de Tour. Grote afwezige was Tom Dumoulin. De Nederlander won twee etappes in de Tour, maar moest vrijdag opgeven met een gebroken pols.
Tien van de vijftien Nederlandse renners die aan de Tour van dit jaar begonnen, stonden in Boxmeer aan de start. De toppers waren Wout Poels (Sky), Bauke Mollema (Trek) en de verrassend sterke Stef Clement uit Made (IAM Cycling). Ook Goirlenaar Timo Roosen was van de partij.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

De politie kijkt tevreden terug op het evenement. Er waren ongeveer 35.000 bezoekers. Van hen kregen er drie een bon voor wildplassen en baldadigheid.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.