Stijn Schaars ruilt PSV in voor Heerenveen

25 juli 2016 om 16:41 • Aangepast 21 november 2020 om 08:42
nl
Stijn Schaars zet zijn carrière voort bij sc Heerenveen. De 32-jarige middenvelder heeft maandag in Friesland zijn handtekening gezet onder een contract voor twee seizoenen, met een optie op nog een jaar, zo meldt het management van de Gelderse voetballer. Hij was transfervrij.
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

Schaars, die 23 keer speelde voor het Nederlands elftal, komt over van PSV waar hij de afgelopen drie seizoenen onder contract stond. Daarvoor speelde hij bij Vitesse, AZ en Sporting Portugal.

Wachten op privacy instellingen...

"Hier was ik naar op zoek", laat Schaars weten. "Er is de afgelopen tijd interesse geweest van diverse clubs, waaronder Heerenveen. Zij waren vanaf het eerste moment, zo'n vijf weken geleden, concreet en wilden me graag aan de selectie toevoegen."

Wachten op privacy instellingen...

Schaars kwam in de afgelopen twee seizoenen in slechts achttien duels in actie voor de Eindhovense ploeg, die beide keren de landstitel pakte. Zijn aflopende verbintenis werd vervolgens niet verlengd. Desondanks nam PSV hem recentelijk mee op trainingskamp naar Zwitserland. "Daar ben ik PSV heel dankbaar voor, want het is toch een stuk leuker om binnen een groep je conditie op peil te houden. Ik ben nu gewoon fit en dat is fijn."
LEES OOK: 'Clubloze' Stijn Schaars wint met PSV, maar heeft nog geen club Met zijn nieuwe club hoopt de middenvelder weer mee te strijden in de subtop. "Heerenveen is altijd een ambitieuze club geweest en heeft de laatste jaren ook altijd om Europees voetbal meegedaan", zegt Schaars. "Het zou mooi zijn als we daar weer zo snel mogelijk naar terugkeren." Vorig seizoen eindigde de club onder Foppe de Haan teleurstellend als twaalfde. Jurgen Streppel is aangesteld als de nieuwe coach.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.