Video

Deels verlamde Judith krijgt nieuwe badkamer door crowdfunding

25 juli 2016 om 21:49
nl
Een bijzonder emotionele dag voor Judith Herrijgers (43) uit Zundert. Nadat ze in 2013 verlamd raakte, moest haar huis noodgedwongen worden aangepast. Dat kostte een hoop geld, wat Judith en haar man niet hebben. Daarom trok ze de stoute schoenen aan en startte ze een crowdfunding-actie om geld in te zamelen. Met succes, vandaag begon de verbouwing van haar badkamer.
Profielfoto van de schipper eva
Geschreven door
de schipper eva

Overdonderd is Judith. "Het is onbeschrijfelijk. Het is eigenlijk veel mooier geworden dan ik in eerste instantie had durven hopen."
SpierziekteJudith is afhankelijk van haar rolstoel en ook haar partner Corné is arbeidsongeschikt verklaard vanwege een spierziekte. De installatie van een aangegepaste douche en een traplift kunnen ze daarom niet betalen. "Ze moeten me altijd met twee man helpen om naar boven te komen en in bad te gaan," vertelt Judith.
Met de billen blootOp advies van een kennis startte de Zundertse in maart dit jaar een crowdfunding actie. "Dat was wel even een drempel voor me. Je gaat met de billen bloot, eigenlijk." Al heel snel stroomden er bijdragen van vrienden en kennissen binnen.
"Ik heb toen ook badkamerzaken aangeschreven of ze misschien iets van tegels of andere materialen konden schenken," vertelt Judith. Binnen vijf minuten kreeg ze een telefoontje. Jordy de Koning, van Sanisale.com in Breda, had haar mailtje gelezen. Hij vertelt: "We hebben toen meteen een afspraak gemaakt. Ze kwam binnen met de verwachting dat wij een ander bad voor haar zouden regelen. Maar ze ging uiteindelijk weg met een hele mooie 3D-tekening van een compleet nieuwe badkamer. Dat was wel een emotioneel moment."
Kinderen helpen waar mogelijkNiet alleen het leven van Judith en haar man is drastisch veranderd. Dat geldt ook voor hun twee kinderen, Matt (15) en Sue (7). Zij helpen hun ouders waar ze kunnen. Matt helpt zijn moeder elke dag in bad. "Ik was vroeger vrijer. Nu is het meer: 'Matt kun je dit doen, kun je dat doen?' Het is mooi om te zien dat mijn moeder zo emotioneel en blij is omdat er een aangepaste badkamer komt."
"Kinderen moeten veel inleveren als hun moeder beperkt wordt. Je komt dagelijks dingen tegen waar je hulp bij nodig hebt. Als dan die hulp wat minder vaak nodig is, is dat wel heel erg fijn natuurlijk. Dan kunnen ze weer iets meer kind zijn."
Meer energieAls de aangepaste badkamer straks klaar is, denkt Judith veel meer energie te hebben voor andere dingen. "Nu ben ik na het in bad gaan echt op. Dus ik hoop het echt, heel fijn!," lacht ze.
Judiths roep om hulp werd niet alleen door badkamerspecialist Sanisale.com gehoord. Naast de compleet vernieuwde badkamer, hebben verschillende andere bedrijven haar onder meer een traplift en een aangepaste garagedeur aangeboden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.