Zo makkelijk is het om een woninginbraak te plegen

25 juli 2016 om 20:24
nl
Inbreken is makkelijk. Kinderspel zelfs, volgens de Tilburgse verzekeraar Interpolis. Om dat aan te tonen, liet Interpolis twee buren in de Noord-Hollandse plaats Bussum bij elkaar inbreken. Het experiment werd vastgelegd op film.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Met de video wil Interpolis inzicht geven hoe je de kans op een woninginbraak kunt verkleinen.
[YouTube:body:https://youtu.be/_eenfuLT_Fg]
Open raamWant eerlijk is eerlijk, we zijn vaak een beetje naïef door het raam bijvoorbeeld open te laten staan. Het is een open uitnodiging voor inbrekers, want 73 procent van de inbraken gebeurt via een open raam.
Inbrekers hebben meestal niet zo lang nodig om jouw waardevolle spullen te vinden. Gemiddeld duurt een inbraak zeven minuten. Een boef kan dus zijn slag slaan als jij even je hond uitlaat of boodschappen doet in de supermarkt.
VeiligheidsgevoelIedere dag wordt 175 keer ingebroken in ons land. Na een inbraak is 46 procent van de mensen hun gevoel van veiligheid kwijt.
Maak het inbrekers dus vooral niet te makkelijk, is de boodschap van Interpolis. Doe de ramen dicht als je thuis weg gaat. Laat een lampje branden en laat die ladder niet in de tuin liggen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.