Snackbar ’t Pleintje uit New Kids staat te koop: ‘Aan alles komt een eind’

26 juli 2016 om 13:38
nl
De bekendste snackbar van Nederland staat te koop. Uitbater Eric van Zandbeek is na zestien jaar toe aan een nieuwe uitdaging en dus doet hij zijn geliefde cafetaria ’t Pleintje van de hand.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Zestien jaar huurden Eric en zijn vrouw het frietkot. De hoogtijdagen beleefden ze tijdens en na de serie New Kids. Vanuit de hele wereld kwamen fans van de populaire serie een kipknots eten in de snackbar.
“Nog steeds komen iedere dag mensen in de friettent vanwege de serie. Vooral uit Duitsland en Oostenrijk. We snappen er eigenlijk niets van, maar het is wel leuk”, vertelt Eric.
Nieuwe uitdagingMaar als het aan hem ligt, verkoopt hij zijn bedrijf (de goodwill en de inventaris) zo snel mogelijk. “Mijn vrouw en ik zijn toe aan iets anders. Zestien jaar hebben we friet gebakken, maar we willen niet meer zeven dagen in de week bezig zijn. Daarom hebben we besloten om het bedrijf te verkopen.”
De eigenaar van het pand, Dré van Schijndel, heeft plannen om het karakteristieke frietkot te slopen. Er moet een moderne snackbar voor in de plaats komen. “Dat zie ik als iets positiefs. Je kunt er echt iets moois van maken”, aldus Eric.
InteresseSinds dat Eric op Facebook de verkoop van zijn bedrijf wereldkundig maakte, heeft hij al een aantal serieuze geïnteresseerden aan de lijn gehad.
[YouTube:body:https://youtu.be/mxs4-0oYZ5o]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.