Video

Clement op zoek naar nieuwe ploeg na prima Tour: ‘Het moet waard zijn om 180 dagen van huis te zijn'

26 juli 2016 om 02:46
nl
Wielrenner Stef Clement kreeg maandagavond in Boxmeer het onthaal dat hij verdiende. De handen gingen gretig op elkaar voor de renner uit Made die een prima Tour de France achter de rug heeft. Clement moet na dit seizoen op zoek naar een nieuwe ploeg, maar zal bij ieder aanbod goed overwegen of het wel waard waard is om 180 dagen van huis te zijn.
Profielfoto van Milicevic Martin
Geschreven door
Milicevic Martin

De bijna 34-jarige renner uit Made benadrukt dat hij op dit moment nog geen aanbiedingen heeft gekregen. "Maar ik maak me daar nog niet druk over. Als er iets moois komt, dan ga ik het doen. Zo niet, dan heb ik dit gehad", zei hij maandagavond in Boxmeer waar het wielercriterium Daags na de Tour werd gehouden.
Afscheid IAM CyclingDe ploeg van Clement, IAM Cycling, stopt na dit seizoen. In de Tour deed de ploeg van Clement het prima. Een etappezege en twee keer een tweede plaats. Bovendien liet ook Clement zich van zijn beste kant zien daar vaak voorin mee te rijden.
Of hij zich in de kijker heeft gespeeld bij andere ploegen, moet nog blijken. Maar zomaar bij een wielerformatie een contract tekenen, doet de renner uit Made sowieso niet. "Het moet het wel waard zijn dat je 180 dagen van huis bent."
Overleggen met vrouwElk aanbod zal aan de keukentafel besproken worden. "Ik moet ook even met mijn vrouw overleggen. Wij hebben twee kinderen op de wereld gezet. Dan moet je daar ook niet zo veel mogelijk wegblijven."
Ploegen die niet uitkomen op WorldTour-niveau vallen bij voorbaat af. "Ik wil voor een grote klassementsrenner rijden op het allerhoogste niveau."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.