Na opa Toon (PSV) en vader Geert (NAC) lonkt ook profavontuur voor Bodi Brusselers

26 juli 2016 om 18:55
nl
Bodi Brusselers is door trainer Marinus Dijkhuizen toegevoegd aan de selectie van NAC voor het nieuwe seizoen. De 17-jarige jeugdspeler van de A1 wordt hiermee beloond voor zijn goede spel tijdens het eerste deel van de voorbereiding. Bodi Brusselers kan hierdoor in de voetsporen treden van zijn opa Toon die bij PSV furore maakte en vader Geert, die jarenlang prof was bij NAC. "Mijn hart zat in mijn keel toen ik het hoorde", zegt de middenvelder.
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

Eindelijk is het dan zover voor Bodi Brusselers, hij maakt de overstap van de A1 naar de selectie van het eerste elftal van NAC. Afgelopen zaterdag kreeg hij het goede nieuws te horen.
"Ze vertelden me dat ik definitief aan mocht sluiten bij het eerste", zegt Bodi. "Mijn hart zat behoorlijk in mijn keel toen ik het hoorde. Het was een droom die uitkwam."
ZIE OOK: NAC Breda wint eerste oefenwedstrijd met 6-0 van Kogelvangers
'Hij kan geweldig voetballen'"Hij heeft me aangenaam verrast", zegt NAC-trainer Dijkhuizen over zijn nieuwe pupil. "Ik kende hem eigenlijk niet, maar Bodi kan echt geweldig voetballen. Er zit een idee achter wat hij doet. Fysiek moet hij nog wel wat groeien."  
Voor zijn 17 jaar is Brusselers zeer zelfbewust. "Mijn favoriete positie is aanvallende middenvelder, maar ik kan ook als rechtsbuiten spelen", zo zegt hij. "Ik moet het vooral hebben van mijn diepte, van mijn loopvermogen. Technisch aan de bal ben ik goed en de snelheid is ook in orde. Verder moet ik goals maken."
DoelenBrusselers is blij met de overgang naar het eerste elftal van NAC, maar weet ook dat hij nog hard moet werken. Hij heeft zichzelf doelen gesteld. "Ik wil dit seizoen minimaal vier keer invallen in de competitie en één keer in de basis."
Drie generatiesBodi Brusselers komt uit een echt voetbalnest. Opa Toon speelde bij PSV en vier keer in het Nederlands elftal. Vader Geert maakte vooral naam bij NAC Breda, de club waar Bodi nu hoopt door te breken. Hij heeft zijn opa en vader echter nooit actief zien spelen. Opa Brusselers is overleden (2005) en vader Geert is al geruime tijd niet meer actief als profvoetballer.
'Het is best bijzonder', zegt de middenvelder over voetbal en zijn familie. "Het zou echt heel mooi zijn als ik ook betaald voetbal kan spelen. Ik heb daar wel over nagedacht, dat het dan drie generaties achter elkaar is."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.