Video

430 renners zijn klaar voor de Jeugdronde van Roosendaal

26 juli 2016 om 18:12
nl
De een noemt het een fietsvakantieweek, de ander de mini Tour de France. Maar het gaat over hetzelfde; de Jeugdronde van Roosendaal. Alle 430 renners tussen de tien en veertien jaar werden dinsdagmiddag met fiets en al gekeurd, zodat ze van dinsdagavond tot en met zondag eindelijk kunnen gaan racen.
Profielfoto van Linschoten Chantal
Geschreven door
Linschoten Chantal

Drieëndertig verschillende ploegen gingen door de fietskeuring heen, waar alle renners stuk voor stuk werden gecontroleerd. Van het aanmeten van de helm, tot aan het vakkundig controleren van de remmen. Niets ontging de kritische jury van de ronde van Roosendaal.
'Veiligheid gaat boven alles', zo laat Suzanne van Hooff weten. Vroeger deed ze zelf mee aan de ronde, maar inmiddels zit ze in het bestuur en regelt ze van alles.
Generatie op generatieEn zo is het bij meer vrijwilligers van de ronde gegaan. Eerst meedoen met de wedstrijd om vervolgens als tiener de renners te begeleiden. Omdat de tour al 33 jaar bestaat is het dus niet verwonderlijk dat diverse generaties meedoen. Dit weet de 11-jarige Britt maar al te goed. Britt: 'Mijn moeder Miranda heeft mijn papa Mark hier ontmoet. Hij reed motor en zij zat in de jury en nu fietsen mijn broertje en ik mee.'
Ook haar broer doet mee, hij is 14 jaar oud en mag dus voor de laatste keer meedoen met de jeugdronde van Roosendaal.
Klaar voor de startSamen met de 428 andere renners beginnen ze dinsdagavond rond half acht met de ploegentijdrit. De rest van het programma is op de website van de ronde zelf te vinden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.