Video

'Roze Maandag trok 350.000 bezoekers, de sfeer was gemoedelijk'

26 juli 2016 om 19:39
nl
De ochtend na Roze Maandag gaan de meeste terrassen in de Tilburgse binnenstad rond tien, elf uur al weer open. De eerste bezoekers, die zuchtend en steunend neerploffen, zijn vooral mensen met dikke ogen en schorre stemmen. Gemeen hebben ze, dat ze allemaal snakken naar een bak sterke koffie en napraten over de Roze Maandag die volgens de gemeente 350 duizend bezoekers trok.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

'Was het drukker, of juist minder druk dan voorgaande jaren?' dat is de dag na Roze Maandag de belangrijkste vraag. De gemeente Tilburg heeft de indruk dat het drukkers was. Geschat wordt dat rond de 350 duizend mensen Roze Maandag hebben gevierd. "Het was druk en de sfeer was heel gemoedelijk", zegt een gemeentewoordvoerder. De woordvoerder blijft overigens weigeren iets over de extra beveiliging te vertellen. "Daar doen wij nog steeds geen uitspraken over, wel is het enorm rustig verlopen."
ZIE OOK: Tilburgse binnenstad bezaaid met troep 'tot kuithoogte' na geslaagd Roze Maandag-feestje
Het was leuk"Super, hij was weer echt helemaal gezellig", vertelt Ellen die met twee vrienden wakker probeert te worden. Het drietal komt uit de randstad en reist jaarlijks af naar Tilburg voor Roze Maandag. "Ik heb nog maar heel weinig stem over'", zegt Rob. "Maar, ik heb een hele leuke middag en avond gehad."
'Doe je tas eens open'Zo'n beetje iedereen heeft wel iets gemerkt van de extra beveiliging. "Er was heel wat meer politie op straat dan andere jaren", zegt Rob. "In het begin merk je dat, maar op een gegeven moment let je daar niet meer op. Wel opvallend vonden wij dat er aan de lopende band tassen werden gecontroleerd."
ZIE OOK: Roze maandag strenger beveiligd na recente aanslagen: 'Geen rugzakken in de bierhal’ Minder Dragqueens Een aantal kermisexploitanten vonden Roze Maandag minder roze dan voorgaande jaren. "Er waren heel wat minder dragqueens, de echte sterren ontbraken dit jaar en dat vond ik wel erg jammer. Wel waren er heel veel andere mensen die zich in het roze hadden getooid, maar da's heel wat anders."
Waarom gaan de kroegen zo vroeg dicht ??Richting de Tivoli parkeergarage lopen drie mannen die rolkoffers met zich meeslepen, waaruit hier en daar een stukje roze steekt. Wederom bezoekers die naar huis terugkeren. Een van de mannen heeft kritiek op het beleid van de gemeente Tilburg om de kroegen op Roze Maandag al om vier uur 's nachts te sluiten.
"Als Tilburg zich echt op de kaart wil zetten moeten ze die sluitingstijden loslaten, dat is echt betuttelend. Dat is echt van een koude kermis thuiskomen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.