Video

Crowdfundactie na vernielde Dahlia's Corso Valkenswaard

26 juli 2016 om 20:10
nl
Wie helpt de corsobouwers in Valkenswaard aan nieuwe Dahlia's? De buurtschappen Stadsebergen, Dommelkant en Graafschap zijn een crowdfundactie begonnen om geld in te zamelen voor nieuwe bloemen.
Profielfoto van Verkuijlen Jos
Geschreven door
Verkuijlen Jos

In juni viel rond Valkenswaard de regen met bakken uit de lucht. Daar hadden de 10.000 net geplante dahliabollen het al moeilijk mee. Maar toen de plantjes net boven de grond kwamen, sloegen hagelstenen zo groot als tennisballen alles kapot.
[youtube:body:https://youtu.be/LFY5Ghq56oE]
"We hebben ongeveer 10.000 knollen staan en ruim driekwart is verloren gegaan door de regen- en hagelbuien. Een flinke klap voor ons maar ook voor de rest van het land waar wij aan leveren", zegt Albert Nuwenhoud van buurtschap Stadsbergen. Hierdoor hebben ze niet alleen een tekort aan bloemen, ook missen ze de inkomsten van de verkoop van dahlia's aan andere bouwclubs.
Helft al binnenDaarom zijn de corsobouwers een crowdfundactie begonnen. Deze is vorige week gestart en loopt al best lekker. De helft van het gevraagde bedrag van vijfentwintighonderd euro is al binnen.
Tegenprestatie“Met het ingezamelde geld kunnen we al een redelijke klap opvangen. En wanneer mensen bijvoorbeeld 100 euro overmaken, dan bieden wij ook tegenprestaties. Zo kunnen mensen bijvoorbeeld meelopen tijdens het corso als figurant.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.