Anderhalf uur na tv-oproep pakt politie vermoedelijke straatrover op

26 juli 2016 om 22:54 • Aangepast 21 november 2020 om 08:40
nl
De politie heeft een 21-jarige Tilburger aangehouden op verdenking van straatroof. In Hart van Nederland werd dinsdagavond aandacht gevraagd voor twee straatroven die afgelopen maand plaatsvonden op de Korvelseweg in Tilburg.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

Nog geen anderhalf uur na de uitzending wist de politie één van de twee verdachten op te pakken. Bij allebei de overvallen moesten de slachtoffers onder dwang geld pinnen. In de uitzending deed ook een van de slachtoffers, een Tilburger van 23, zijn verhaal. Daarnaast werden er bewakingscamerabeelden getoond.

Wachten op privacy instellingen...

Twee straatrovenEen van de slachtoffers liep op vrijdag 24 juni ‘s nachts op de Korvelseweg. Het was kwart over drie. Achter hem liepen twee mannen. Toen ze hem plotseling vastgrepen werd gezegd dat hij neergestoken zou worden als hij niet meewerkte.
Een soortgelijke overval vond op 9 juli plaats. Toen fietste een 17-jarige Tilburger op de Korvelseweg. Twee mannen liepen voor hem. Een van hen stak de straat over, bedreigde de tiener met een mes en dwong hem om geld op te nemen bij een pinautomaat.
De uitzending van Hart van Nederland was dinsdagavond om zes uur. Om half acht hield de politie de 21-jarige Tilburger aan. Er wordt nog gezocht naar de tweede verdachte.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.