Olympisch goud voor BMX'er Twan van Gendt dankzij Diggy Dex? [VIDEO]

27 juli 2016 om 15:20 • Aangepast 21 november 2020 om 08:39
nl
Alles wordt door de sporters uit de kast gehaald om zo goed mogelijk te presteren op de Olympische Spelen in Rio. Twan van Gendt uit Den Bosch wil natuurlijk ook een gouden plak bij het BMX’en en hij liet daarom door rapper Diggy Dex een liedje maken, dat hij tijdens zijn tijdrit opzet.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

“Als ik op 17 augustus de tijdrit rijd, heb ik een liedje nodig dat wordt afgespeeld. Toen dacht ik: hoe gaaf is het niet om een liedje te maken voor die ene run”, vertelt de BMX’er in een filmpje op zijn Facebookpagina.

Zelf is hij groot fan van rapper Diggy Dex. Die ging dus voor de Bosschenaar aan de slag en maakte het nummer 'Als je valt'. “De boodschap is dat je na een val weer opstaat. Maar ook dat als je ergens voor gaat op je bek kan gaan, maar uiteindelijk ook weer op zal staan.”
ZIE OOK: Trainen de Brabantse sporters wel hard genoeg in Rio? Kijk hier wat ze doen
Veel vallen en opstaan“Heel gaaf”, vindt Van Gendt. “Het is heel tekenend. Vallen en opstaan gebeurt veel in mijn sport. En vooral ook in mijn laatste anderhalf jaar”, vertelt hij. Hij brak in april nog zijn sleutelbeen en rib, maar is daar dus op tijd van hersteld voor de Spelen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.