Video

Ratten over de schutting, ratten in spouwmuren: ‘Mensen durven niet meer in de tuin te zitten’

28 juli 2016 om 09:52
nl
In het dorp Acht bij Eindhoven heerst momenteel een zwarte rattenplaag. De Dorpsraad Acht slaat alarm en verzoekt de gemeente Eindhoven dringend hier iets aan te doen.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Er zijn tot en met vorige week al 120 meldingen binnengekomen van zwarte ratten in Eindhoven-Noord, waar Acht onder valt. Veel van de meldingen komen uit Acht.
Zo zijn er meldingen uit de Swalmstraat, Roerstraat, Leistraat, Amerlaan, Nierstraat, De Regge, Achtse Loop en Piet Haagenlaan. Bewoners geven aan dat de ratten over de schutting lopen, in de tuinen aanwezig zijn en soms zelfs in de spouwmuren zitten.
Bewoners zouden 's avonds niet meer in de tuin durven te zitten en genoodzaakt zijn om alle deuren en ramen de gehele dag te sluiten omdat men bang is dat de ratten binnenkomen.
ZIE OOK: Inwoners Eindhoven-Noord zijn ratten beu: 'De gemeente doet niets en laat het aan de burgers over'
De plaag teistert Eindhoven-Noord al enkele jaren. In oktober 2014 stelden de Eindhovense oppositiepartijen al vragen hierover en vonden ze dat de gemeente de bewoners financieel moet helpen. Toen weigerde de gemeente

geld op tafel te leggen voor de bestrijding. Uiteindelijk volgde een groot onderzoek waaruit het advies volgde dat de rattenplaag intensiever moest worden aangepakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!