Kilometerslange achtervolging over A16 eindigt in crash: man verdacht van poging doodslag

28 juli 2016 om 12:25
nl
Een man en een vrouw zijn woensdagnacht in Driebergen (Utrecht) opgepakt na een lange en wilde achtervolging. Deze begon op de A16 ter hoogte van Breda, meldt de marechaussee.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Een motorrijder van de marechaussee wilde de auto van het stel controleren op de A16 bij Hazeldonk. De bestuurder had daar geen zin in en gaf flink gas, waarbij hij de motoragent net niet raakte. De auto zette via de A20 koers naar de A12 - een rit van ruim 120 kilometer - daarbij op de hielen gezeten door auto's van verschillende politiekorpsen.
LichtgewondDe man haalde gevaarlijke capriolen uit: hij negeerde wegafzettingen, rode kruizen en werkzaamheden. Ook raakte hij een pylon die rakelings langs wegwerkers scheerde. Eén wegwerker raakte hierbij lichtgewond. Bij de afslag Driebergen crashte de auto en konden de inzittenden worden aangehouden.
De twee, een nog onbekende man en een negentienjarige Belgische, zijn voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder wordt verdacht van poging tot doodslag, het veroorzaken van gevaar op de weg en rijden onder invloed.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.