Martin Koolhovens western Brimstone in première op festival Venetië

28 juli 2016 om 16:23 • Aangepast 21 november 2020 om 08:38
nl
Brimstone, de nieuwe film van regisseur Martin Koolhoven uit Asten, gaat in première op het filmfestival van Venetië. Dat meldt distributeur Paradiso Films donderdag. "Het is echt een hele eer", zei Koolhoven tegen Omroep Brabant. De western, waar de regisseur zes jaar aan werkte, maakt kans op de Gouden Leeuw, een belangrijke internationale filmprijs.
Profielfoto van Zerrouk Youssef
Geschreven door
Zerrouk Youssef

"Het is echt geweldig dat mijn film op dit prestigieuze festival wordt vertoond. Mijn grote helden als Orson Welles en Akira Kurosawa gingen mij voor, dus dat maakt het extra speciaal." De film is daarna ook te zien op het filmfestival van Toronto. "Het is te gek dat de ogen van de wereld op je gericht zijn. Fantastisch dat mijn film zoveel aandacht krijgt op twee grote festivals."

Wachten op privacy instellingen...

Koolhoven is enorm trots op zijn laatste project. "Het is een enorme productie geweest", licht hij toe. "Zeker drie keer zo duur als mijn laastste film. Het is daarom ontzettend leuk en eervol dat hij wordt opgemerkt en gewaardeerd door kenners."
In de western spelen ook niet de minste acteurs mee. Zo zien we naast de Nederlandse Carice van Houten ook haar Game of Thrones-collega Kit Harrington in de film spelen. Ook Dakota Fanning en Guy Pearce nemen een rol op zich. Martin Koolhoven heeft in Nederland verschillende successen gehad met onder meer Oorlogswinter, Het Schnitzelparadijs en Het Zuiden.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.