Wie vond camera met foto's van de plek waar de as van de vrouw van Jan is uitgestrooid? - Omroep Brabant

Wie vond camera met foto's van de plek waar de as van de vrouw van Jan is uitgestrooid?

28 juli 2016 om 17:53
nl
Jan Klaren heeft een heerlijke vakantie in Toscane achter de rug, als hij zaterdag met een bus van Kras Reizen in Asten aankomt. Bij het Nobis hotel, verzamelpunt van Krasbussen, drinkt hij nog koffie. Voldaan stapt hij in een andere bus op weg naar zijn woonplaats Dronten om er thuis pas achter te komen dat zijn fototoestel nog in de eerste bus ligt.
Profielfoto van Oerlemans Marjanka
Geschreven door
Oerlemans Marjanka

Weg vakantiefoto's, maar dat is niet wat Jan het meest verdrietig maakt: "Er staan ook een paar foto's op van de plek waar ik de as van mijn overleden vrouw heb uitgestrooid."
In Asten komen bussen uit allerlei vakantieoorden samen. Passagiers drinken daar koffie en worden vervolgens herverdeeld over de bussen. Die worden opnieuw genummerd en vertrekken naar verschillende delen van het land. Klaren verruilt de bus waarme hij uit Toscane kwam voor een andere Krasbus, die als eindbestemming Groningen heeft. "Ik weet dat de bus waarin mijn Numix-camera lag, nummer 16 kreeg. Die ging mensen uit Brabant en Zeeland naar huis brengen."
Het lijkt erop dat iemand het toestel uit de bus heeft meegenomen, want een telefoontje naar Kras levert niks op. De camera is niet bij de reisaanbieder aangeboden als gevonden voorwerp.
Jonge zwanen-portret met emotionele waardeOp de geheugenkaart in de camera staan zo'n 200 foto's. "Heel veel Toscaanse vergezichten. Maar bijvoorbeeld ook een close-up van mijzelf voor de Toren van Pisa. En ik kan je vertellen: hij staat echt scheef!
Klaren maakt nog grapjes, maar het verlies van zijn fotocamera zit hem behoorlijk dwars. "Afgelopen november is mijn vrouw overleden. Samen met onze kinderen heb ik haar as uitgestrooid bij een sloot bij mij in de buurt. Pas geleden fietste ik langs die plek en zaten daar drie jongen zwanen. Dat vond ik zo mooi, dat ik ben afgestapt om foto's te maken."
En het zijn juist die drie of vier foto's die Klaren zo graag terug wil. "De kiekjes uit Toscane kunnen me dan gestolen worden."App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.