Video

11 jaar en nu al eigen baas: Renske begon webshop met bruisballen voor in bad

28 juli 2016 om 19:57
nl
Heel Nederland heeft zomervakantie, maar dat geldt niet voor een aantal jongeren uit Oss. Zij leren deze vakantie de skills van het ondernemen in het gemeentehuis van Oss. Je kunt niet vroeg genoeg voor jezelf beginnen, de 11-jarige Renske is hier een goed voorbeeld van.
Geschreven door

Renske en de andere 22 jonge cursisten kregen drie dag lang training in onder meer marketing, communicatie en boekhouding. Donderdag vond de laatste klassikale bijeenkomst plaats.
Online bruisballen verkopenVoor Renske (11) is het hebben van een eigen bedrijfje niet nieuw. Zij heeft al een eigen webshop opgezet waarop ze geurende bruisballen voor in bad verkoopt. Hoe ze op het idee kwam? "Ik heb online opgezocht wat ik nodig had om de bruisballen te maken en hoe dat precies moest. Toen heb ik er een paar gemaakt, gewoon om het te proberen. Mijn opa heeft er al eentje van me gekocht", glundert de jonge onderneemster.
Naast Renske is ook Martijn (22) bezig met een eigen bedrijfje, hij is al iets verder dan Renske. Martijn: "Ik werk met jonge kunstenaars die tafels ontwerpen en ik maak ze dan in samenwerking met een internationaal bedrijf."
ZomerOndernemerDe ondernemerscursus is een initiatief van ZomerOndernemer. ZomerOndermer is een project waarbij jongeren de zomervakantie gebruiken om een eigen bedrijf op te starten. De ondernemers in wording krijgen advies en training van professionals. Na de driedaagse cursus komt de groep wekelijks samen om hun voortgang te bespreken. Na zes weken bepalen de jonge cursisten zelf of ze wel of niet verdergaan met hun eigen bedrijf.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.