Video

Oudste man van Brabant wordt 105, zijn geheim: 'Alles met mate en niks te veel'

29 juli 2016 om 09:00
nl
Het is groot feest in serviceflat Burghtweide in Oisterwijk. Simon Moons is namelijk jarig. Voor de 105e keer en dit betekent direct dat hij zich waarschijnlijk de oudste man van Brabant mag noemen. Onder anderen familie, medebewoners en de gemeente Oisterwijk komen hem feliciteren.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Volgens Hannie Brok, een van de medewerksters van Burghtweide, is de heer Moons nog ‘heel helder’. Natuurlijk wil iedereen weten wat zijn geheim is. “Wanneer we hem die vraag voorleggen, krijgen we steevast ‘Alles met mate en niks te veel’ als antwoord”, zo zegt Hannie.
Al jaren woonachtig in OisterwijkMoons woont ruim dertig jaar in Oisterwijk. De omgeving beviel hem en zijn toenmalige echtgenote, toen ze op zoek waren naar geschikte woonruimte.
Moons groeide overigens op in Gouda en heeft tientallen jaren als huisarts gewerkt. Hij begon zijn loopbaan in Zundert als doktersassistent en had daarna onder meer een praktijk in Heemskerk, zo vertelt Carla, één van zijn zeven kinderen. “Mijn vader was nog dokter in de tijd dat hij met zijn fiets mensen opzocht. Je zou bijna een boek kunnen schrijven over zijn werk”, aldus Carla Moons. Haar vader heeft ook jarenlang als bedrijfsarts gewerkt bij de toenmalige PTT.
'Oudste man zijn schept verantwoordelijkheid'De laatste jaren zat hij niet te wachten op veel aandacht rondom zijn verjaardag. Voor deze ene keer wilde hij graag een uitzondering maken.
Je wordt immers niet elke dag 105. "En dat schept toch een bepaalde verantwoordelijkheid", meldt dochter Carla trots.
Moons is niet Brabants oudste. Dat is Mien Goossens uit Berlicum. Zij is 106.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.