‘Ik schop je kuthond dood’: rolstoeler met hulphond geterroriseerd door wielrenner

29 juli 2016 om 20:39
nl
Tot twee keer toe worden bedreigd terwijl je je hond wil uitlaten. Dat overkwam Ben Arends (61) uit Kaatsheuvel. Hij zit al sinds 2000 in een rolstoel vanwege een spierziekte en heeft een hulphond genaamd Anton. Zaterdag en woensdag werd hij uit het niets aangevallen door een wielrenner en werd zijn hond zwaar mishandeld.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Zaterdag rond elf uur ging het mis op de Europalaan in Kaatsheuvel. Daar reed Ben met zijn rolstoel en hulphond toen hij aan de rechterkant door een wielrenner werd gepasseerd. En toen ging het mis.
‘Val dood lamme’De wielrenner schopte namelijk tegen de hond van Ben. “Hij riep heel hard: ‘Rot op met die kuthond’. En haalde toen uit. Vervolgens zei hij tegen mij ‘Val dood lamme’ en reed hij door.”
Arends besloot om geen aangifte te doen. “Ik ben slechtziend en dat maakt weinig uit. Het ging namelijk om een incident. Wel had ik een bericht op een Facebookpagina van Hulphond Nederland geplaatst en dat bericht werd veel gedeeld.”
‘Je kan mij niet te kakken zetten’ En vier dagen later ging het weer mis. Woensdagmiddag om kwart over twaalf reed Ben met zijn rolstoel over de Horst in Kaatsheuvel bij de oude Rabobank toen hij opeens tegen zijn hoofd werd getikt. “Het was weer dezelfde wielrenner. Hij haalde me in en stopte iets verderop en zei: ‘Je moet niet denken dat je mij te kakken kan zetten op Facebook. Als je dat nog een keer doet schop ik je kuthond dood’."
Dit keer besloot Arends meteen aangifte te doen. “Dit is geen incident meer. Maar ik zie slecht dus weet helaas niet veel te melden. Hij had een rood shirtje aan en een witte helm. Verder praatte hij niet met een Brabantse maar met een Rotterdamse tongval.”
‘Zo respectloos’Baasje Ben is erg geschrokken door de wielrenner. Hij gaat zijn hulphond Anton vaak uitlaten op hetzelfde stukje waar hij de uitwerpselen niet hoeft op te ruimen. “Dat kan ik namelijk niet met mijn handicap. Maar ik hoop dat dit de laatste keer is. Ik ben een beetje bang geworden.”
Dat zijn hond wat wordt aangedaan vindt Arends onbegrijpelijk. “Dat is zo respectloos. Als ze tegen mij iets zeggen maakt me dat niet uit maar een weerloze hond tegen zijn kop schoppen. Dat is zo laag bij de grond.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.