Een rondje op het terras is het voordeligst in Breda

29 juli 2016 om 08:59
Een rondje op het terras kost in Breda het minst van de vier grote steden in Brabant (Foto: Archief).
Een rondje op het terras kost in Breda het minst van de vier grote steden in Brabant (Foto: Archief).
‘Mag ik twee cola, twee koffie, twee fluitjes en twee rosé, alstublieft’. Doe je deze bestelling op het terras dan ben je in Breda met 20,43 euro van alle grote steden in Nederland het voordeligst uit. In Amsterdam moet je traditiegetrouw het diepst in de buidel tasten, zo blijkt uit onderzoek van horeca-adviseur Van Spronsen.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

In de hoofdstad betaal je voor de acht consumpties gemiddeld 23,60 euro. Ruim drie euro meer dus dan in Breda. In Brabant ben je in Den Bosch met 22,48 euro het duurst uit wanneer je een rondje wil geven.
Na Amsterdam, Haarlem en Den Haag neemt de Brabantse hoofdstad net als vorig jaar de vierde plek in, in het terrasonderzoek.
Tilburg en EindhovenGemiddeld betaal je in de 21 grootste steden van Nederland voor de acht consumpties 21,63 euro. 51 cent meer dan vorig jaar zomer. In Tilburg betaal je op het terras net wat meer dan gemiddeld (21,93 euro) en in Eindhoven juist net wat minder (21,30 euro).
De onderzoeker kiest voor de test in elke stad de populairste terrassen. Vootral koffieleuten en rosé-drinkers moeten naar Breda. Voor een koffie betaal je daar gemiddeld 2,15 euro en voor een rosé 3,19 euro.
Bekijk hier hoeveel je kwijt bent voor een rondje in jouw stad:[localfocus:body:https://localfocus2.appspot.com/579b0a2b87fb9]

Wachten op privacy instellingen...