Video

'Niet iedereen heeft een aanhanger', extra ophaalronde grof vuil na megahagelstorm

29 juli 2016 om 17:17 • Aangepast 21 november 2020 om 08:36
nl
Dakpannen, afdekzeil dat inmiddels kapot is gewaaid, bouwmaterialen, isolatiemateriaal, maar ook banken en kasten die nat zijn geworden tijdens de enorme hagelstorm van ruim een maand geleden. Het is rond tien uur vrijdagochtend de buit tot dan toe van de grote extra afval-ophaaldag in Luyksgestel.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra
Wachten op privacy instellingen...

Volgens wethouder Mathijs Kuijken van de gemeente Bergeijk, waar Luyksgestel onder valt, hebben veel dorpsgenoten die zijn getroffen door de hagelstorm een groot deel van de troep zelf al opgeruimd. Niet iedereen is hier volgens hem echter aan toegekomen.
LEES OOK: 'Met stilstaan en treuren komen we niet verder', schouders eronder na noodweer
“Auto’s van inwoners zijn kapot door de hagel en niet iedereen heeft een aanhanger”, vertelt hij. “Daarom bieden we nu deze extra service.”

Wachten op privacy instellingen...

Nog niet zoals het wasWouter, één van de afvalophalers die zelf in Luyksgestel woont, vertelt hoe een groot deel van zijn dorpsgenoten nog altijd onder een zeiltje leeft. Het dorp is dan ook zeker nog niet zoals het was voor de hagelstorm.
LEES OOK: Enorme ravage in Luyksgestel goed te zien op nieuwe luchtbeelden
Dakdekkers zijn nog steeds volop aan het werk. “Ondanks de vakantie gaan ze gewoon door om Luyksgestel te helpen”, vertelt Wouter terwijl hij even pauze houdt. Het duurt volgens hem nog zeker een jaar voordat alles weer in orde is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.