NAC wil niet nat gaan, waterpolocoach Robin van Galen bij ochtendtraining

29 juli 2016 om 15:26
nl
Waterpolocoach Robin van Galen was vrijdag aandachtig toeschouwer bij de training van voetbalclub NAC. Van Galen, die de Nederlandse dames in 2008 olympisch kampioen maakte, volgde de gehele ochtendsessie van Marinus Dijkhuizen. "Wij sparren af en toe met elkaar", aldus de trainer van de Bredase ploeg.
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

Het leek vrijdagmorgen net alsof Robin van Galen bij de tecnhische staf van NAC hoort. Waar normaal gesproken belangstellenden niet op het veld mogen komen, stond hij -samen met technisch directeur Hans Smulders- binnen de omheining.
"Die twee kennen elkaar al wat langer", zegt Hans Smulders, doelend op Van Galen en NAC-coach Dijkhuizen. "Het heeft geen speciale reden. En ik heb hem nu leren kennen."
Sparren over teamproces"Ik ga meestal naar een wedstrijd van Marinus kijken", zegt Robin van Galen. "Maar nu pak ik een training mee. Nee, ik kom hier geen lezing of motivatietraining geven", zegt Van Galen, die dat soort dingen wel doet.
Toch lijkt de komst van Van Galen niet alleen maar een beleefdheidsbezoekje. "Wij sparren af en toe samen", zegt NAC-trainer Dijkhuizen. "Over het teamproces. Ik ga ook wel eens bij Robin kijken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.