Video

Zelf even brandweerman/vrouw dankzij nieuwe brandweerapp

29 juli 2016 om 18:59
nl
Om met loeiende sirenes naar een brandend huis te rijden, hoef je sinds kort niet meer bij de brandweer. Brandweer Midden- en West-Brabant heeft een app uitgebracht waarmee je het vanaf je bank kan beleven. Er zit onder andere een virtual realityfilm in de app die laat zien wat er nu precies gebeurt vanaf het moment dat je 112 belt.
Profielfoto van Hamacher Stan
Geschreven door
Hamacher Stan

Het duurt gemiddeld acht minuten voordat de brandweer op de stoep staat na een melding. In de tussentijd ben je op jezelf aangewezen. De brandweer wil met deze app mensen laten nadenken over brandveiligheid en dat in 360 graden. Je ziet de brandweer van dichtbij in actie. Doel is om te laten zien dat er best veel tijd en handelingen voorafgaan aan het daadwerkelijk blussen.
[YouTube:body:https://youtu.be/5gv6BtpfV4k]
Brandweer Midden- en West-Brabant maakte de app samen met de Oosterhoutse ontwikkelaars van Tenfour Products. "Het sluit aan bij de huidige tijd en het geeft meer impact. Je staat er letterlijk middenin", zegt Bart Stadhouders van TenFour Products.
Naast het kijkje in de keuken van de brandweer, is er ook een app om te zien wat je zelf kunt doen aan brandveiligheid in huis. Daarbij moet je denken aan het uitzetten van elektrische apparaten als je weg gaat, zorgen voor goede rookmelders en nadenken over mogelijke vluchtroutes.
De app is beschikbaar voor iOS en Android.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.