Kogels gevonden bij lichaam Brian Cumma: Terry C. beroept zich op noodweer

29 juli 2016 om 22:54
nl
Terry C. uit Breda die Brian Cumma in Dordrecht zou hebben doodgeschoten, handelde mogelijk uit noodweer. Dat blijkt uit nieuwe informatie uit het dossier, meldt advocaat Menno Buntsma die de verdachte bijstaat.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Naast het dode lichaam van Cumma zijn ongebruikte patronen gevonden, afkomstig van het haperende machinegeweer van de Dordtenaar.
Dit bewijsmateriaal komt overeen met de verklaring die Terry C. bij de recherche heeft afgelegd. Hij zei dat hij zichzelf en zijn vriendin verdedigde tegen Cumma omdat die met een wapen op hen afstormde. Dat gebeurde op straat in Dordrecht, op hemelvaartsdag.
ZIE OOK: Trauma voor Armeens gezin na moord in Dordrecht, advocaat eist vergoeding
'Verhaal komt overeen'Het wapen van Cumma weigerde echter dienst, waarop C. kans zag uit zijn auto te stappen, zelf met eigen wapen te schieten en het machinepistool uit diens handen te grissen. Vervolgens zou C. in een worsteling het wapen van Cumma hebben afgepakt en met alle wapens zijn gevlucht.
“Het verhaal van mijn cliënt komt dus overeen met wat in het dossier staat”, licht Buntsma toe. “De kogels die op straat zijn gevonden, zijn vermoedelijk uit het wapen gevallen toen het ding haperde. Dat heeft uiteindelijk het leven van mijn cliënt en waarschijnlijk ook van zijn vriendin gered.”
ZIE OOK: Bredanaar (27) biecht doodschieten Brian Cumma (38) in Dordrecht op, ‘maar van moord is geen sprake’
'Het was zelfverdediging'Door het machinegeweer van Cumma af te pakken, is vermoedelijk een liquidatie voorkomen, zegt Buntsma. C. heeft inmiddels bekend Cumma te hebben doodgeschoten, maar ontkent dat hij dat met voorbedachten rade heeft gedaan. “Het was zelfverdediging. Niet meer, niet minder.”
Terry C. blijft in elk geval tot volgende maand vastzitten. De rechter oordeelde maanden geleden dat er voldoende bewijs tegen hem is verzameld.
SchietpartijDe dodelijke schietpartij in Dordrecht leidde tot een enorme klopjacht op Terry C. en andere verdachten in Brabant. In totaal werden tien personen opgepakt. Acht van hen zijn weer op vrije voeten.[YouTube:body:https://youtu.be/6p9TtkfY_Fg]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.