Blauwe telefooncel in de Efteling? Oh nee, het is een huwelijksaanzoek

29 juli 2016 om 20:12 • Aangepast 21 november 2020 om 08:36
nl
In de Efteling is vrijdagochtend de TARDIS uit de Britse sciencefictionserie Doctor Who opgedoken. De tijdmachine maakte deel uit van een huwelijksaanzoek.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

De Efteling wist van de actie maar had verder geen rol hierin, laat een woordvoerder weten aan Omroep Brabant. Het huwelijksaanzoek bleek een groot succes te zijn.
TARDISDe TARDIS (de afkorting van Time And Relative Dimensions In Space) is een fictief ruimteschip en tijdmachine. Het toestel, dat eigendom is van de Doctor, wordt in de serie beschreven als het krachtigste ruimtetuig in het universum.
De TARDIS wordt gekenmerkt door zijn ietwat ludieke uiterlijk van een blauw politiehokje uit jaren 60.
Fanatieke aanhangDe Britse sciencefictionserie bestaat al meer dan vijftig jaar en werd in de jaren zeventig en tachtig ook op de Nederlandse tv uitgezonden. In 2005 maakte de reeks een succesvolle comeback na een aantal jaren uit de running te zijn geweest.
De serie is erg populair onder sf-liefhebbers in onder meer Groot-Brittannië en de VS. De reeks wordt regelmatig gebruikt als thema bij trouwfeesten tussen fans. Ook in Nederland is er een fanatieke aanhang, zo blijkt. Onder hen ook cosplayers die zich verkleden als hun favoriete figuren uit de serie. Wij meenden de elfde Doctor en Amy te herkennen, maar we kunnen ernaast zitten.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.