Eigenaar Fort Oranje doet weer aangifte tegen gemeente

30 juli 2016 om 19:48
nl
Recreatiepark Fort Oranje in Rijsbergen heeft opnieuw aangifte gedaan tegen burgemeester Leny Poppe-De Looff van Zundert. Volgens Cees Engels, eigenaar van Fort Oranje, zou de gemeente bewijsstukken laten verdwijnen.
Profielfoto van Nelissen Saskia
Geschreven door
Nelissen Saskia

Dat schrijft BN DeStem zaterdag. De advocaat van Engels zegt in de krant dat de gemeente probeert te verhullen ‘welke geheime en mogelijk onwettige afspraken er zijn gemaakt met andere overheden om Fort Oranje gezamenlijk kapot te maken’.
Gegevens vernietigdEngel deed deze keer aangifte over het dossier dat het Regionale Informatie en Expertise Centrum (RIEC) samenstelde over het omstreden recreatiepark en de eigenaar. Volgens Engel zou het RIEC hem vorig jaar hebben laten weten dat alle verzamelde gegevens zijn vernietigd.
Dat wijst volgens Engels advocaat Jeroen Pols op het wegmaken van bewijsstukken. “Vernietiging is pas toegestaan als de stukken niet meer van belang zijn voor rechtzoekende burgers”, aldus Pols in de krant.
LEES OOK: Fort Oranje doet aangifte tegen burgemeester wegens machtsmisbruik na boete van 25.000 euro
Jarenlange strijdDe campingeigenaar voert al jaren een juridische strijd om aan te tonen dat de gemeente Zundert, de politie, het OM, de Belastingdienst en andere overheden ‘stiekem samenspannen tegen Fort Oranje’. Met het RIEC-dossier had advocaat Pols dat willen aantonen.
In juni deed het recreatiepark ook al aangifte tegen burgemeester Leny Poppe-De Looff wegens knevelarij, ofwel afpersing door machtsmisbruik. Volgens de eigenaren van de omstreden camping heeft de burgemeester onterecht een dwangsom van 25.000 euro opgelegd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.